Paprika sladká maďarská patří mezi nejoblíbenější mleté papriky u nás i ve světové kuchyni. Má vynikající barvivost a velmi příjemnou vůni, charakteristickou po sladké paprice. Chuť je jemně nasládlá a velice delikátní.
Označení ASTA 180 poukazuje na kvalitu, která je hodnocena na stupnici ASTA (kolorimetrický index) za pomoci čísel 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160 a 180. Hodnocena je schopnost barvivosti a samozřejmě chuť. Paprika označená nižším indexem (např. 40) je nekvalitní, vybledlá – pokrm neobarví ani mu nedodá chuť.
Použití:
Paprika maďarská je vhodná k dobarvení i ochucení pokrmů, jako jsou omáčky (zejména guláše), uzeniny, pomazánky i saláty. Doporučujeme vyzkoušet na pečeně, pečené brambory či zeleninu.
TIP: Na rozpáleném oleji či sádle osmažíme cibulku a přidáme mletou papriku – tím dostáváme základ mnoha maďarských pokrmů. Pozor ale na přepálení papriky, kterým by získala nepříjemně hořkou chuť a znehodnotila celý připravovaný pokrm. Při přidávání mleté papriky doporučujeme pokrm odstranit ze zdroje tepla nebo snížit zdroj tepla na nejmenší možný stupeň. Na zdroj tepla vracíme až po přidání tekutiny.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Složení: 100% paprika maďarská.
Země původu: Maďarsko – oblast Szeged a Kolocsa.