Kompletní specifikace
MURSALSKÝ ČAJ / L. USHEV
Čaj výjimečné chuti, neobsahuje tein, díky obsahu selenu je silným antioxidantem.
POPIS
Mursalský čaj je lahodný bylinný čaj z rostliny Hojník horní (Sideritis scardica Griseb). Hojník horní roste pouze na některých místech pohoří Rhodopy, které sahá od Bulharska přes Řecko až do Turecka. V Bulharsku je rostlina pro své vynikající léčivé účinky chráněna zákonem.
SLOŽENÍ
Obsahuje velké množství látek, které pozitivně působí na náš organismus - obsahuje stopové prvky a minerály, éterické oleje, fenoly.
Účinky čaje jsou podloženy různými odbornými publikacemi a klinickými studiemi.
PŘÍPRAVA
- Celé stéblo vložíme do 250 ml vody,přivedeme k varu a vaříme 5 minut na mírném ohni.
- Pro přípravu většího množství použijeme 3 stébla na 1 litr vody.
- Čaj se pije bez další úpravy.
- V případě potřeby, ho můžeme dosladit medem.
- Pokud čaj nemůžeme povařit, stačí stéblo zalít vroucí vodou a nechat stát 5 minut v přikryté nádobě.
LETNÍ OSVĚŽENÍ S MURSALSKÝM ČAJEM
Mursalský čaj neobsahuje tein, proto se může pít ve větším množství - denně je ho možné vypít 2 až 3 litry.
Vhodný je na osvěžení organismu i v horkých letních dnech – jak teplý, nebo vychlazený.
Doporučená příprava chlazeného Mursalského čaje pro letní osvěžení:
Na přípravu většího množství čaje je vhodné použít 3 stébla čaje na 1 litr vody, 6 stébel čaje na 2 litry vody - povaříme 6 minut mírným varem.
Po vychladnutí nalejeme do skleněné nebo plastové nádoby, přidáme šťávu z jednoho citronu a uložíme do chladničky.
Pijeme během dne bez další úpravy.
Takto připravený čaj se může pít 1-2 dny.